Color/Kleur, Photography/Fotografie

The White Village of Thorn (2)

On the outside, this same church of my previous post is a bit of a patchwork in a charming way. The original version was more or less in the romanesque style which you can still see in the round small towers and the lower part. But being built more than a millenium ago, it has certainly been undergoing some updates/upgrades, the last one being after the last WW when the big tower took a hit and was restored, again in a quite different style.

THM081

De buitenkant van de kerk uit mijn vorig berichtje is een charmant soort patchwork. De originele versie was in min of meer romaanse stijl wat nog steeds te zien is in de kleine ronde torentjes en de onderkant van het gebouw. Maar tijdens meer dan een millenium dat het er staat heeft het zeker enkele updates/upgrades ondergaan waarvan de laatste de heropbouw van het grote toren in een iet of wat andere stijl was na oorlogsperikelen tijdens WOII.

THM087

THM088

THM029

Standard

7 thoughts on “The White Village of Thorn (2)

 1. Grappig dat Jan dezelfde opmerking maakt, maar ik geef jou groot gelijk dat je zulke ambtelijke stommiteiten niet gaat wegpoetsen en bovendien is dat bordje nogal bescheiden. Het zou veel erger zijn als dat mooie pleintje vol zou staan met het moderne blik – dat mag waarschijnlijk alleen bij trouwerijen en andere bijzondere plechtigheden.
  Ergens in Zeeland is er een plaatsje waar ze het aantal borden tot 10% hebben gereduceerd, maar ik zie nog weinig navolging 😦

  Los daarvan is de kerk van binnen toch heel wat mooier dan van buiten en dat heb je ons gelukkig ook laten zien πŸ™‚

  • Een pleintje vol met verkeersblik zou gewoon een heel andere foto opleveren, denk ik πŸ˜‰

   Hier in BelgiΓ« is er ooit ‘n paar jaar geleden een heel korte discussie geweest dat er overal te veel borden staan – en inderdaad, er zijn plaatsen waar je door het bos de bomen niet meer ziet… maar dat is een heel stille dood gestorven, vrees ik – en er komen nog steeds maar borden bij… πŸ˜‰

   Bedankt voor je commentaar πŸ™‚

 2. Bij het lezen van de titel vroeg ik me af in welk exotisch buitenland dit witte dorpje wel zou liggen. Thorn? Mmm, misschien toch Engeland, Schotland, Wales wellicht?
  Zo leer ik nog eens wat over mijn eigen land πŸ™‚ . Dank je wel!

  • Graag gedaan, Ed… Daar moet je de Belgjes voor hebben, se!… πŸ˜‰
   Komt trouwens nog ‘n derde deeltje…

 3. Leuke foto`s NilgΓΌn. Wanneer zou men nou eens leren als een fotograaf parkeerboden te plaatsen of andere buitenissigheden aan kerkmuren. Nog afgezien van het woud aan alle soorten palen. Daar hebben jullie Photoshop toch voor? Klinkt het dan.

  • Ik kreeg dezelfde opmerking van Rinus – maar dan langs mail… πŸ™‚
   Sommige dingen zijn verwijderbaar en je ziet niet dat het er was… andere zitten gewoon op een echt verkeerde plaats en als ik 3 dagen aan een foto moet prutsen en het nog niet naar mijn zin is, dan kan het beter blijven staan, vind ik… En zoals in dit geval, zo zie je dat we in het autotijdperk zitten en niet meer in de middeleeuwen… πŸ˜‰

Comments are closed.