8 thoughts on “Contact…

 1. Dag Nilgün,
  Meestal is intermenselijk contact heel leuk. Oorlog is ook intermenselijk contact en wat minder aangenaam, maar soms móet je er wel mee dealen helaas.
  Janommeke.

  • Minder aangenaam is wel de ‘understatement of the century’… 😉
   Maar dit was wel grappig…

   Bedankt voor je commentaar, Jantje… 🙂

 2. Rinus Alewijnse says:

  Hier is het nog onschuldig, maar ik liep lang geleden op een landweggetje (camera schietklaar natuurlijk) in het toen nog behoorlijk communistische Slovenië en plotseling sprongen militairen uit de bosjes met de toenmalige kalasnikovs in de aanslag. Liep gelukkig met een sisser af, want ik had geen foto gemaakt van het vreselijk saaie gebouw dat dus bij nader inzien een kazerne was. Gek genoeg vergeet je zulke onnozele voorvallen nooit meer omdat je zo’n schrik aanjagen.

  • Ik heb ook nog zo’n verhaal… 😀

   Jaaaaren terug, toen het daar nog Joegoslavië was, was ik daar op doorreis met mijn moeder richting Turkije (met de auto). Of was het nu in Bulgarije – ik ben niet meer zo zeker… In een nogal bergachtige en heel mooie streek met bijbehorende smalle weg waren we gestopt om even ‘n luchtje te scheppen en de benen te strekken. Naast de weg liep een diepe ravijn met op de bodem ervan een spoorweg. Toen we daar zo stonden te rekken en te trekken kwam een trein aangereden, duidelijk met militair gerief op en ‘n paar soldaten die boven op een van die machines zaten. We wuifden vriendelijk naar de jongens – hun reactie was minder vriendelijk – de geweren die ze vast hadden werden plots op ons gericht…
   Dan zit je ook wel snel terug in de auto, hoor 😀

   Gelukkig was dit contact (van de foto) niet van dien aard 😉

Comments are closed.