Doel 2010 Scheldewijding (Blessing of the River Scheldt)

I had started this page with an intro to give an idea of where Doel is coming from and what has been happening to it. But going deeper and deeper into the Doel2020 website where so much information is available about the history of this village, about historical sites already destroyed, others still facing the same fate if this madness is not stopped once and for all – and of course about what has been happening in recent years, how little people and history count when money is involved – my own words seemed shallow, superficial… So I suggest you have a look at that website if you want to know more. There is also an excellent part in English if Dutch is a problem.

My photographs are only a tiny moment in the life of Doel and its remaining inhabitants.

……

Ik ben deze pagina begonnen met een inleiding om een kort  idee te geven over het verleden en heden van Doel. Maar op zoek naar meer accurate informatie ben ik op de website van Doel2020 dieper en dieper ingezogen in de geschiedenis van dit polderdorpje, zijn erfgoed dat al voor een deel vernietigd is en als deze waanzin niet gestopt kan worden volledig gaat verdwijnen. Ook de recentere gebeurtenissen en getuigenissen van hoe weinig mensen, erfgoed en geschiedenis tellen als het om geld gaat zijn daar haarfijn beschreven. Mijn eigen inleiding leek me daarna oppervlakkig, leeg… Ik stel dus voor dat jullie daar even een kijkje gaan nemen als jullie meer willen weten.

Mijn foto’s zijn maar een momentje in het leven van Doel en de voor de moment overgebleven Doelenaars…

 

Part 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Part 2

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


HOME

Back to EVENTS

4 thoughts on “Doel 2010 Scheldewijding (Blessing of the River Scheldt)

    • Nee, hoor… nog steeds niet. De foto’s zijn van ‘n week geleden. Het begint er wel nogal ‘aangeknabbeld’ uit te zien met huizen er tussenuit, ook historisch waardevolle gebouwen die er moesten aan geloven. Maar het woonrecht is door het gerecht nog eens verlengd, de tactiek van gebouwen te laten verkrotten zodat ze onbewoonbaar worden en dan kunnen afgebroken worden, dat mag normaal gezien ook niet meer. Wat niet wegneemt dat de pesterijen toch regelmatig hun lelijke kop blijven opsteken. Je zou toch wel eens moeten grasduinen op de website van Doel2020 als het je interesseert. Er word nog steeds om elke vierkante meter gevochten.

      Een groeiend idee is ook om van Doel een kunstdorp te maken, waar kunstenaars kunnen komen wonen en werken. Dat is voor de moment voor een groot deel al een feit. Er is ondanks de omstandigheden maar ook als weerstandsbeweging veel culturele activiteit, tentoonstellingen, pozie, noem maar op…

I'd be glad to hear from you!... --- Laat maar komen, dat commentaar!...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.